Kaffen skal være friskmalet – Det er en af ting ingen kaffeekspert er uenig i. Men foruden at være friskmalet, er det vigtigt at kaffen males konsistent, så partiklerne har samme størrelse.
Den tid det tager vandet at trække de rigtige smagsstoffer ud af kaffepulveret beror på kaffens overflade. Jo finere kaffen males, jo mere overflade har den og jo kortere tid skal vandet være i kontakt med kaffepulveret. Har kaffepulverets partikler forskellige størrelser, vil ekstraktionen blive ujævn og resultere i at for få eller forkerte smagsstoffer trækkes ud.
Hvilken type kværn skal du vælge?
En kaffemølle med roterende knive fungerer som en blender, og skærer kaffebønnerne tilfældigt over. En sådan kværn er ofte billig, men kan ikke benyttes til espressomaskiner og benytter du den med permanente filtre og stempelkander kan du opleve problemer med det fine kaffepulver blokerer filtrene.
En kaffekværn med konisk malehjul er dyrere end en kaffemølle med roterende knive, men resultatet er meget mere konsistent. På en kaffekværn med konisk hjul kan du indstille formalingsgraden. Skal du anvende kværnen sammen med en espressomaskine er det vigtigt, at kværnen kan male fint nok. Espressomaskiner som f.eks. Rancilio Silvia kræver en finere formaling end mange kværne kan levere.
Seneste kommentarer